Hakkebøffer med grønkål, porrer og blå ostesauce
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Bøfferne får en lækker pikant smag, når de serveres med blå ostesauce.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i en gryde med letsaltet vand.
Form kødet til bøffer, og hak dem med kniven på begge sider. Brun bøfferne på begge sider i smør på en pande. Skru ned for varmen, og steg bøfferne endnu 2 minutter på hver side – de må gerne være rosa i midten. Krydr med salt og peber.
Pisk mælk og majstivelse sammen i en gryde, og kog op under piskning. Skær osten i tern, og pisk den i saucen, til den smelter. Smag til med salt og peber.
Skær det groveste af grønkålsstilkene. Skær bladene i store stykker. Skyl dem. Flæk porrerne, og skyl dem grundigt. Skær porrerne i ca. 5 cm lange stykker.
Kom grønkål og porre i en gryde, hæld vand ved, og damp grøntsagerne under låg i ca. 8 minutter. Krydr med salt.
Servér hakkebøfferne med dampede grøntsager, kogte kartofler og blå ostesauce.
Tip!
Servér gerne klassisk surt og sødt til bøfferne, fx syltede asier og ribsgelé. Prøv at lave hakkebøfferne af hakket vildtkød, som du kan finde på frost eller friskhakket hos fiskehandleren i sæsonen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk