Æbleskiver med blå ost
23. februar 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Maria Warnke Nørregaard
Æbleskiverne ser ud, som vi kender dem, men de gemmer på et lille stykke blå ost, der overrasker og glæder. Servér med hjemmelavet brombærmarmelade og evt. en kop varm gløgg.
Ingredienser
Sådan gør du
Bring brombær, syltesukker, citronskal og -saft langsomt i kog, og lad det simre i 10 minutter,
Fyld marmeladen i et rent glas, og afkøl.
Bland hvedemel, salt, sukker, kardemomme og natron i en skål. Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommer, fløde og kærnemælk sammen, og pisk melblandingen i til en klumpfri blanding. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen. Vend til sidst smeltet smør i dejen.
Varm æbleskivepanden op, og smelt lidt smør i hvert hul. Fyld hullerne trekvart op med dej.
Læg et lille stykke gorgonzola i hver æbleskive, når de begynder at stivne i kanten, men stadig er flydende i midten. Vend æbleskiverne, og bag dem færdige.
Hold æbleskiverne varme i ovnen, og servér med brombærsyltetøj.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk