Pasta og grøntsager i ostesauce
15. marts 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
En cremet omgang pasta med forskellige grøntsager, der sagtens kan skiftes ud efter sæson.
Ingredienser
Sådan gør du
Rist solsikkekerner og græskarkerner i olie på en pande i ca. 5 minutter, til de er let gyldne og popper. Krydr med salt, og hæld kernerne over på en tallerken til afkøling.
Kog pastaen efter anvisning på emballagen. Skyl og rens imens broccoli og porrer. Skær broccoli i små buketter, og skær porrer i tynde skiver. Hæld broccoli og porrer i gryden, og lad dem koge med de sidste 5 minutter af pastaens kogetid. Afdryp det hele i en sigte.
Smelt smørret i en mindre gryde, og pisk melet i. Tilsæt bouillon og mælk lidt ad gangen under konstant piskning, indtil du har en opbagt sauce. Tilsæt revet ost, og lad den smelte i saucen. Rør godt i saucen, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Skyl og afdryp babyspinaten. Vend spinat, pasta og grøntsager forsigtigt rundt i ostesaucen.
Anret pastaretten i dybe tallerkener, og top med ristede kerner og friskrevet parmesan. Servér med lunt brød.<br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk