Gulerodsmuffins med flødeosttopping
13. april 2020
af
Julie Hey.
Foto: Betina Hastoft
Små ingefærkrydrede gulerodsmuffins med nødder og rosiner og en frisk flødeosttopping med mild smag af vanilje. Prøv at smøre toppingen på kagernes bunde og servere dem liggende for en sjov effekt.
Ingredienser
Udstyr
Udstyr
Fast muffinform med 14 huller
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Pisk æg og sukker til en tyk råhvid creme. Tilsæt rapsolie.
Vend mel med stødt ingefær, bagepulver og natron, og sigt det i dejen under omrøring.
Riv gulerødderne fint. Hak nødderne groft, og vend dem i dejen med gulerødder og rosiner.
Smør muffinformene med rapsolie, og fordel dejen i formene.
Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter. Lad kagerne afkøle i formen på en rist, og vend dem forsigtigt ud.
Pisk flødeost med smør, flormelis og vaniljesukker. Pisk, kun lige til cremen er ensartet. Sæt cremen på køl i 30 minutter.
Smør de afkølede kagers bund med creme, og drys evt. med hakkede pistaciekerner. Anret dem liggende på et fad, og servér.
Tip!
Det er vigtigt, at både flødeost og smør har (samme) stuetemperatur, inden du pisker toppingen sammen, så tag dem ud i god tid.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk