Canelloni med spinat og laks og gulerodssalat med squash

Her får du en mættende pastaret med frisk spinat og laks – et rigtigt hverdagshit. Servér med gulerodssalat til.

Bemærk
Retten skal bages i ovnen i 35 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Pluk grove stilke af spinaten. Skyl spinaten i vasken i en masse koldt vand 1-2 gange. Lad den dryppe af i en sigte. Læg spinaten i en stor gryde, og kog den ved høj varme under omrøring, til den er faldet helt sammen. Lad den igen dryppe af i en sigte.
Hak løget fint, og svits det i olie i en gryde. Tilsæt tomater fra dåse og finthakket hvidløg, og lad saucen småkoge i 15 minutter. Smag til med salt og peber.
Skær laksen i små tern. Pil hvidløget, og hak det fint. Vask citronen, og riv det gule af skallen på den fine side af rivejernet. Rør den kogte spinat med ricotta, hvidløg og citronskal. Vend lakseternene i spinaten.
Læg ca. 4 spsk spinatfyld i den ene ende af en lasagneplade, og rul den rundt om fyldet. Fortsæt med at lave canelloni på denne måde. Læg dem tæt sammen i et smurt ovnfad.
Fordel tomatsaucen over canellonierne i ovnfadet. Læg et stykke alufolie over fadet som et låg, og bag canellonierne i ovnen ved 200° i ca. 35 minutter, eller til lasagnepladerne er helt møre.
Skræl gulerødderne, og høvl lange strimler af dem med en kartoffelskræller. Gør det samme med squashen. Skyl salaten, og tør den i et rent viskestykke. Bræk salatbladene i små stykker. Hak purløget, og pres saften af citronen.
Rør citronsaft og olie sammen med salt og peber i en salatskål. Vend gulerodsstrimler, squashstrimler, salat og purløg grundigt sammen med dressingen lige før servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Henrik Freek

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar