Grillet makrel med brunet smør og kartofler
30. oktober 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Få ting smager så godt som en hel makrel direkte fra grillen. Spis den sammen med nye kartofler og brunet smør, der smager af persille og citron – de perfekte fiskekompagnoner.
Ingredienser
Udstyr
Udstyr
Havegrill
Alufolie
Sådan gør du
Tænd op i grillen udendørs. Rens makrellerne for involde.
Pensl makrellerne med olie, og krydr dem med salt og peber.
Skyl citron og oregano. Skær citronen i tynde skiver, og hak oreganoen groft. Fordel halvdelen af citronen og oreganoen i bugen på fiskene.
Pak fiskene ind i alufolie.
Læg fiskene på grillen, og grill dem i ca. 15 minutter, eller til de er gennemstegte. Pak makrellerne ud, og pynt dem med citronskiver og frisk oregano.
Smelt smørret i en gryde ved middel varme. Rør rundt i smørret med en ske. Tag gryden af varmen efter ca. 5 minutter, når smørret er bruset op, er gyldent og dufter af karamel.
Skyl citronen, og riv skallen på et rivejern. Vend skallen i smørret.
Hæld kapers i smørret. Skyl persillen, og hak den fint.
Tilsæt persille og chiliflager, og rør det brunede smør sammen.
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i en gryde med letsaltet vand i ca. 12 minutter.
Skyl og bræk den træede ende af aspargesene. Pensl aspargesene med olie, og krydr dem med salt og peber. Grill aspargesene i 2 minutter på hver side.
Skyl ærteskuddene, og fordel dem over kartoflerne.
Servér fisken med brunet smør, kogte kartofler, grillede asparges og cremefraiche.
Tip!
Vil du variere opskriften, kan du med fordel også grille andre hele fisk. Spørg gerne din fiskehandler om, hvilke slags fisk der passer ekstra godt på grillen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk