Grillet makrel med brunet smør og kartofler
Få ting smager så godt som en hel makrel direkte fra grillen. Spis den sammen med nye kartofler og brunet smør, der smager af persille og citron – de perfekte fiskekompagnoner.

0-30 min.
(0)
30. oktober 2020 af Linn GrubbströmFoto: Peter Kam
Ingredienser
personer
Grillet makrel
- hele makreller
- 4
- rapsolie
- ½ dl
- salt og peber
- usprøjtede citroner
- 2
- frisk oregano
- ½ bundter
Brunet smør med kapers og persille
- smør
- 150 g
- usprøjtet citroner
- 1
- kapers
- 2 spsk.
- bredbladet persille
- ½ bundter
- tørrede chiliflager
- 1 tsk.
Tilbehør
- nye kartofler
- 800 g
- grønne asparges
- 1 bundter
- rapsolie
- 1 spsk.
- salt og peber
- ærteskud
- 2 håndfulde
- cremefraiche 18 %
- 2 dl
Udstyr
Udstyr
- Havegrill
- Alufolie
Sådan gør du
Grillet makrel
Tænd op i grillen udendørs. Rens makrellerne for involde.
Pensl makrellerne med olie, og krydr dem med salt og peber.
Skyl citron og oregano. Skær citronen i tynde skiver, og hak oreganoen groft. Fordel halvdelen af citronen og oreganoen i bugen på fiskene.
Pak fiskene ind i alufolie.
Læg fiskene på grillen, og grill dem i ca. 15 minutter, eller til de er gennemstegte. Pak makrellerne ud, og pynt dem med citronskiver og frisk oregano.
Brunet smør med kapers og persille
Smelt smørret i en gryde ved middel varme. Rør rundt i smørret med en ske. Tag gryden af varmen efter ca. 5 minutter, når smørret er bruset op, er gyldent og dufter af karamel.
Skyl citronen, og riv skallen på et rivejern. Vend skallen i smørret.
Hæld kapers i smørret. Skyl persillen, og hak den fint.
Tilsæt persille og chiliflager, og rør det brunede smør sammen.
Tilbehør
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i en gryde med letsaltet vand i ca. 12 minutter.
Skyl og bræk den træede ende af aspargesene. Pensl aspargesene med olie, og krydr dem med salt og peber. Grill aspargesene i 2 minutter på hver side.
Skyl ærteskuddene, og fordel dem over kartoflerne.
Servér fisken med brunet smør, kogte kartofler, grillede asparges og cremefraiche.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner