Bagt knoldselleri med brunet smør
7. maj 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Martin Tanggaard
Knoldsellerien skal bages længe, inden du kan servere den med brunet smør og lækker topping. Men det er al ventetid værd, når du opdager, hvor lækker den bliver efter en tur i ovnen.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°.
Rens sellerien, og læg den i et ovnfast fad. Pensl sellerien med olie, og bag den i ovnen i 2 timer, så den bliver blød hele vejen igennem.
Hak hvidløg fint, og riv appelsinskallen.
Smelt smørret ved lav varme i en lille gryde, til det begynder at bruse op og bliver gyldent. Bland smørret med løg og appelsinskal. Krydr med salt og peber.
Hak hasselnødder og persille groft.
Skær en åbning i selleriens top, og hæld det brunede smør over. Drys med hasselnødder og persille, og spis sellerien med en ske.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk