Tykstegsbøffer og forårsgrønt med brunet smør
3. august 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Brunet smør har en nøddeagtig smag, som passer perfekt til de sprøde asparges.
Ingredienser
Sådan gør du
Dup kødet tørt, og krydr det med salt og peber. Brun bøfferne ved høj varme i en blanding af smør og olie på begge sider i 1 minut. Steg dem færdige ved middel varme 2-3 minutter på hver side.
Læg begge typer asparges i koldt vand i 10 minutter. Kassér den nederste, træede ende.
Skræl de hvide aspargeser fra hovedet og ned. Læg dem i en gryde med spilkogende vand, der er tilsat en skefuld smør og lidt salt. Kog i 5-7 minutter, til aspargesene er akkurat møre.
Lad halverede gulerødder og de grønne asparges koge med i de sidste to minutter.
Smelt resten af smørret ved middelvarme, til det begynder at tage farve og dufte nøddeagtigt.
Skru ned for varmen, tilsæt hakkede hasselnødder, og lad saucen sætte sig i 3-4 minutter.
Servér grøntsagerne med brunet smør, og drys kørvel og flagesalt over.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk