Kardemommekage med brunet smør

9. juni 2021 af .

Foto: Peter Kam

Tid til kaffepause? Skær et stort stykke af denne kage, der smager magisk af kardemomme, og nyd det sammen med din kaffe. Denne kage tager ingen tid at bage, og den smager lige så godt efter en tur i fryseren, som den gør nybagt.

Ingredienser

Udstyr

1 springform, ca. 25 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Smelt smørret i en gryde. Rør rundt, indtil smørret begynder at bruse op og dufter af karamel.
Pisk æg og sukker luftigt med en elpisker i en skål.
Tilsæt smeltet smør, mælk, mel, kardemomme, vaniljepulver og bagepulver i skålen, og vend dejen sammen.
Hæld dejen i en springform med bagepapir, ca. 25 cm i diameter.
Hak nødder og mandler groft. Bag kagen i bunden af ovnen i 5 minutter.
Tag kagen ud af ovnen, og drys nødder og mandler over den. Bag kagen i bunden af ovnen i yderligere 45 minutter. Lad kagen køle af på en bagerist.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar