Kardemommekage med brunet smør
9. juni 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Tid til kaffepause? Skær et stort stykke af denne kage, der smager magisk af kardemomme, og nyd det sammen med din kaffe. Denne kage tager ingen tid at bage, og den smager lige så godt efter en tur i fryseren, som den gør nybagt.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, ca. 25 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Smelt smørret i en gryde. Rør rundt, indtil smørret begynder at bruse op og dufter af karamel.
Pisk æg og sukker luftigt med en elpisker i en skål.
Tilsæt smeltet smør, mælk, mel, kardemomme, vaniljepulver og bagepulver i skålen, og vend dejen sammen.
Hæld dejen i en springform med bagepapir, ca. 25 cm i diameter.
Hak nødder og mandler groft. Bag kagen i bunden af ovnen i 5 minutter.
Tag kagen ud af ovnen, og drys nødder og mandler over den. Bag kagen i bunden af ovnen i yderligere 45 minutter. Lad kagen køle af på en bagerist.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk