Hasselback-græskar med brunet smør

17. november 2020 af .

Foto: Martin Tanggaard

Sødt bagt græskar går godt sammen med brunet smør. Den her snaskede hasselback-model bliver nemt en favorit.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Halvér græskarret, og fjern kernerne. Læg græskarret med den flade side nedad, skær riller med 0,5 cm's mellemrum, og læg det i en bradepande.
Pensl græskarret med olie, og drys med salt og peber.
Bag græskarret i ca. 45 minutter.
Hak skalotteløg fint, og riv limeskallen.
Smelt smørret ved lav varme i en lille gryde, til det begynder at bruse op og bliver gyldent. Bland smørret med løg og limeskal.
Hak purløg og kørvel fint. Hæld det brunede smør over græskarret, og pynt retten med krydderurter.

Tip!

Kan du ikke finde hokkaidogræskar, kan du i stedet bruge butternutsquash.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar