Hasselback-græskar med brunet smør
17. november 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Martin Tanggaard
Sødt bagt græskar går godt sammen med brunet smør. Den her snaskede hasselback-model bliver nemt en favorit.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Halvér græskarret, og fjern kernerne. Læg græskarret med den flade side nedad, skær riller med 0,5 cm's mellemrum, og læg det i en bradepande.
Pensl græskarret med olie, og drys med salt og peber.
Bag græskarret i ca. 45 minutter.
Hak skalotteløg fint, og riv limeskallen.
Smelt smørret ved lav varme i en lille gryde, til det begynder at bruse op og bliver gyldent. Bland smørret med løg og limeskal.
Hak purløg og kørvel fint. Hæld det brunede smør over græskarret, og pynt retten med krydderurter.
Tip!
Kan du ikke finde hokkaidogræskar, kan du i stedet bruge butternutsquash.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk