Friteret artiskok med drys
Sprøde artiskokblade med et lækkert drys af tørret solbær, hasselnød og tang gør sig godt med et koldt glas vin.

0-30 min.
(0)
20. maj 2020 af Mikkel KarstadFoto: Anders Schønnemann
Bemærk:Hvis du stikker en tændstik (uden svovl) ned i den varme olie, skal det syde let omkring tandstikken, når olien klar.
Ingredienser
personer
Friteret artiskok
- store artiskokker
- 4
- hvedemel
- 4 spsk.
- vindruekerneolie til fritering (ca. 2 liter)
Drys
- frysetørret solbær
- 40 g
- afskaldede hasselnøddekerner
- 30 g
- tang (søltang)
- 10 g
- salt
Sådan gør du
Friteret artiskok
Bræk stokkene af artiskokkerne, og skær alle bladene af. Skrab fimrehårene ud med en ske, og skær de 4 artiskokbunde ud i helt tynde skiver.
Læg dem i en skål med mel, og vend godt rundt, så alle skiverne får et tyndt lag mel. Ryst skiverne fri for overskydende mel.
Varm olien op i en gryde, men pas på, den ikke bliver for varm. Læg artiskokskiverne i olien et par stykker ad gangen, og fritér dem i ½ -1 minut, indtil de er gyldne og sprøde.
Tag artiskokkerne op af olien, og fortsæt med resten, indtil alle er friterede. Lad artiskokskiverne dryppe af på et stykke køkkenrulle, og læg dem i en skål.
Drys
Blend de frysetørrede solbær, hasselnødderne og tang til et fint pulver, og drys dem og lidt havsalt over artiskokskiverne. Servér f.eks. som en snack til en velkomstdrink.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner