Friteret brie
3. oktober 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Rikke Westesen
Afslut en perfekt middag med lun brie med lidt syltetøj til. Du kan med fordel servere brød eller kiks til.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl solbær (hvis de er friske),og kog dem i en gryde sammen med sukker, til sukkeret er smeltet og solbærrene møre.
Tilsæt melatin, og kog kort blandingen op. Fordel solbærsyltetøjet i et sylteglas, og stil det på køl indtil servering.
Tag de små brier ud af køleskabet. Pisk æg sammen i en dyb tallerken.
Hæld mel i en anden dyb tallerken og rasp i en tredje. Vend brierne i mel, derefter æg og til sidst rasp.
Steg brierne gyldne og sprøde i varm olie i en gryde. Lad dem afdryppe på køkkenrulle.
Servér straks de varme brier sammen med solbærsyltetøj og evt. lidt kiks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk