Citronsyltede artiskokker

14. september 2023 af .

Foto: columbus leth

Det tager tid at klargøre de smukke artiskokker, men det er hele arbejdet værd. Her er de syltet i en syrlig lage med citron og hvidvin. Smager forrygende i salaten, på bruschetta eller til en god ost.

Ingredienser

Sådan gør du

Knæk stokken af artiskokkerne. Skær toppen af med en brødkniv, så der kun er artiskokbunden tilbage. Skrab det, der ligner hår væk med en ske, og skær bladene af på siden af artiskokbunden. Bunden skal nu være fri for blade og hår.
Skræl citronerne, uden at få den hvide, bitre hinde med, og gem skrællen til citronolien.
Gnid hver artiskokbund med en overskåret citron, og læg dem i vand med et dryp citronsaft, indtil alle bundene er klargjorte.
Hæld vand, vin, salt, sukker, laurbærblade og eddike i en gryde, og kog lagen op.
Læg artiskokbundene i lagen sammen med pillede hvidløg, og lad dem simre i 12-14 minutter. Sluk for varmen, og lad bundene trække i lagen i 30-45 minutter.
Lun olie, den gemte citronskræl og timian i en kasserolle.
Skold et glas. Læg de afkølede artiskokbunde og hvidløg i glasset, og top med lun citronolie. Bank glasset mod bordet, så der ikke er lufthuller. Luk straks glasset, og sæt det koldt og mørkt.

Tip!

Brug endelig olien til salater, stegning eller andet. Den smager skønt!

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar