Mascarponedip med spinat og artiskok
26. januar 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Rikke Westesen
Mangler du inspiration til en cremet og samtidig frisk og syrlig dip? Prøv denne version, som går smukt sammen med ristet brød og lidt friskt grønt.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl og afdryp spinaten. Pil og hak hvidløg og løg fint.
Sautér løg, hvidløg og spinat i rigeligt med olivenolie på en varm pande, uden at det tager farve. Lad spinaten falde sammen, og krydr med salt og peber. Lad spinaten køle en smule.
Rør mascarpone med cremefraiche i en skål. Afdryp og hak artiskok. Pres citronen, så du får 1-2 spsk. citronsaft.
Hæld artiskok og spinatblandingen i skålen med mascarpone og cremefraiche. Rør det godt sammen, og smag til med salt, peber og citronsaft.
Riv parmesanen fint. Anret dippen i en skål, og top den med parmesan.
Skær flute i tynde skiver. Rist dem gyldne i olivenolie på en pande, og krydr dem med salt.
Skyl hjertesalat og radicchio, og del dem i blade. Rens bladselleri, og skær stænglerne og lidt af den grønne top i tynde skiver.
Servér dippen med det ristede flute og de friske grøntsager.
Tip!
Dippen kan sagtens laves dagen i forvejen, opbevar den da på køl. Her er der brugt artiskokker på glas, da de giver en fin syre og tekstur til dippen, men du kan sagtens undlade dem, og lave den udelukkende på spinat. Smag da til med lidt ekstra citronsaft.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk