Brydebrød med forskelligt drys
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Stil hele det store, flotte bradepandebrød frem på bordet. Så kan gæsterne nemt selv brække en firkant af.
Bemærk
Dejen skal hæve 1 time og bages i 30 minutter. Gå derfor i gang i god tid.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gæren i en stor røreskål. Tilsæt honning, salt og vand, og rør, til gæren er opløst.
Tilsæt durummel, og rør dejen med en elpisker med dejkroge. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og rør dejen i mindst 10 minutter. Dejen skal være blød og klistret.
Strø mel over dejen, læg et rent viskestykke over, og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 time.
Tænd ovnen på 200º. Beklæd en bradepande med bagepapir.
Fordel dejen i bradepanden i et jævnt lag, og snit overfladen i 16 lige store firkanter.
Pynt de 16 dejfirkanter med forskellige typer drys.
Bag brødet i ovnen i ca. 30 minutter. Lad det afkøle på en bagerist.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk