Frikadeller og grønkålssalat med æble og figner

12. juli 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Klassisk opskrift på små, lækre frikadeller serveret med en sprød salat bestående af sprød grønkål, syrlige æbler og friske figner. Dét er den ideelle hverdagsopskrift!

Bemærk
Hviletid, fars: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør kødet sammen med salt og rasp. Tilsæt æg og æggehvide, og rør godt.
Pil og hak løg og hvidløg fint, og rør det i farsen sammen med danskvand og mælk. Krydr med lidt mere salt og peber.
Stil farsen tildækket i køleskabet i 1 time.
Varm olie op på en pande. Tilsæt smør. Form frikadeller med en ske, og steg dem i ca. 5 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte.
Skyl grønkål, og fjern stokken. Hak grønkålen groft. Skyl æblerne, og skær dem i både uden kernehus.
Skyl fignerne, og skær dem i kvarte. Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver.
Bland grønkål, æbler, figner og gulerødder i en skål.
Rør ingredienserne til dressingen godt sammen. Vend den i grønkålssalaten, og servér som tilbehør til frikadellerne sammen med godt brød.

Tip!

I mange supermarkeder kan du købe frisk grønkål, som allerede er skyllet og hakket – lige til at hælde direkte i salatskålen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar