Frikadeller og grønkålssalat med æble og figner

Klassisk opskrift på små, lækre frikadeller serveret med en sprød salat bestående af sprød grønkål, syrlige æbler og friske figner. Dét er den ideelle hverdagsopskrift!

Bemærk
Hviletid, fars: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør kødet sammen med salt og rasp. Tilsæt æg og æggehvide, og rør godt.
Pil og hak løg og hvidløg fint, og rør det i farsen sammen med danskvand og mælk. Krydr med lidt mere salt og peber.
Stil farsen tildækket i køleskabet i 1 time.
Varm olie op på en pande. Tilsæt smør. Form frikadeller med en ske, og steg dem i ca. 5 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte.
Skyl grønkål, og fjern stokken. Hak grønkålen groft. Skyl æblerne, og skær dem i både uden kernehus.
Skyl fignerne, og skær dem i kvarte. Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver.
Bland grønkål, æbler, figner og gulerødder i en skål.
Rør ingredienserne til dressingen godt sammen. Vend den i grønkålssalaten, og servér som tilbehør til frikadellerne sammen med godt brød.

Tip!

I mange supermarkeder kan du købe frisk grønkål, som allerede er skyllet og hakket – lige til at hælde direkte i salatskålen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
12. juli 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar