Salat med æbler, figner og croutoner
21. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Mangler du en god salat til aftensmaden? Prøv denne friske salat med æbler, søde figner og sprøde croutoner med koriander. Den er også god til frokost.
Ingredienser
Sådan gør du
Nip spinat, og læg den i en stor skål med koldt vand. Tag spinaten op i en sigte, og skift vandet. Gentag, til spinaten er skyllet helt ren. Skyl og tør mangoldsalaten, og bland med spinat.
Skær fignerne i både, og vend dem i salaten. Skyl æblerne, og skær dem i tynde, runde skiver, gerne på et mandolinjern.
Skær flutet i grove firkanter. Hak koriander fint. Vend brødstykkerne i olie og koriander, og krydr med salt og peber. Steg croutonerne gyldne på en varm pande, og lad dem køle af.
Rør rapsolie, eddike og sukker sammen til en dressing, og hæld den over salaten.
Anret salaten på et fad, drys med croutoner, og servér.
Tip!
Hvis du vil servere salaten som hovedret, kan du tilføje kylling og bacon.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk