Frikadeller med selleri og grønkålssalat med perlebyg
16. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Erstat de klassiske frikadeller med et sundere alternativ i form af sellerideller og servér med en fyldig grønkålssalat med perlebyg. Så er aftensmaden i hus.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl selleri, og riv den fint. Riv parmesan fint. Pil og pres hvidløg. Pil løget, og riv det. Rør selleri, parmesan, hvidløg, løg, æg, havregryn, salt og peber sammen til en fars i en skål.
Form frikadellerne, og steg dem i smør og/eller olie på en pande, til de er faste og lysebrune.
Ryst eller rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og smag den til.
Kog perlebyg efter anvisningen på pakken, og lad den køle lidt af. Skyl grønkål, og riv bladene fra stilkene.
Kom kålbladene i en stor skål. Hæld dressingen over, og massér den ind i kålbladene med dine hænder, indtil kålen bliver blød.
Tilsæt kogt perlebyg, og vend rundt. Rist valnødderne på en tør pande; hak dem groft, og drys dem over salaten sammen med tranebær. Servér sammen med de lune sellerideller.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk