Fisk i fad med knuste nye kartofler
23. september 2021
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Steg grøntsager, torsk og ørred på en pande, læg knuste kartofler over som låg, og bag hele herligheden i ovnen. Så har du en ny fiskefavorit!
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand i ca. 10 minutter, til de er møre. Afdryp.
Pil og hak løget fint. Skræl guleroden, og skær den i små tern. Steg løg og gulerod i smør på en pande, til løgene er klare. Brug en pande, der kan tåle at gå i ovnen, eller hæld det hele over i et fad, inden det kommer i ovnen.
Tilsæt mel, og lad det stege kort. Tilsæt fond, fløde, sennep og laurbærblad, og lad det simre, til saucen tykner.
Tænd ovnen på 180°. Bælg ærterne. Skær de 2 slags fisk i grove stykker. Hæld 100 g ærter og al fisken på panden med sauce, og bland godt sammen.
Knus kartoflerne let med en gaffel, og læg dem over retten som låg. Riv ost over, og sæt panden i ovnen i 30 minutter, til toppen er gylden.
Giv de bælgede ærter et kort opkog i en gryde med letsaltet vand. Afdryp, og vend dem med lidt mynte, salt og smør. Servér ærterne til fisketærten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk