Fermenteret spidskål
4. juni 2019
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Fermenteret spidskål kaldes også surkål eller sauerkraut. Brug det som tilbehør til wokretter, i en sandwich eller som topping på hotdogs.
Bemærk
Trækketid: 2 dage
Ingredienser
Sådan gør du
Fjern de yderste blade fra spidskålen. Skær kålhovedet i kvarte stykker på langs, skær den tykke stok i midten væk, og skær resten i tynde strimler.
Ælt kålen grundigt sammen med salt i en skål i ca. 10 minutter, til den bliver blød og afgiver væske. Tilsæt enebær og laurbærblade.
Fordel kålen i rene, skoldede sylteglas, og sørg for, at kålen er fuldstændig dækket af sin egen salte væde. Læg låget løst på sylteglassene, og lad kålen trække på køkkenbordet i ca. 2 dage. Sørg for, at kålen hele tiden er dækket af væske. Det er normalt, at det bobler og flyder lidt over, så stil glassene på et fad. Smag løbende med en ren ske, og sæt surkålen på køl med låget skruet på, når den er tilpas syrlig.
Tip!
Jo længere tid den står, og jo højere temperaturen er, jo mere sur bliver kålen. Den færdige surkål holder sig på køl i månedsvis, hvis den er dækket af væde.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk