Fermenterede radiser

15. juli 2021 af .

Foto: Aller Media

Perfekt tilbehør til det kolde bord! Tjek de fermenterede radiser efter 3 dage. Måske har de allerede den rette smag der, og ellers kan du lade dem stå 1-2 dage til.

Bemærk
Trækketid: 3-5 dage.

Ingredienser

Sådan gør du

Rens radiserne uden at skrubbe dem. Skær toppen og stilkene af, og læg halvdelen af radiserne i et glas med patentlåg.
Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver. Skyl ramsløgsblomsterne, og læg både forårsløg og ramsløgsblomster i glasset med radiser. Læg de resterende radiser i.
Kog 1 dl vand op i en gryde, og rør saltet i, til det er opløst. Tilsæt de sidste 5 dl koldt vand, så lagen får stuetemperatur. Hæld den over radiserne, så de er helt dækket, og sørg for, at der er 3-4 cm luft foroven i glasset. Luk glasset, og stil det på en tallerken et skyggefuldt sted i 3-5 dage. Radiserne fermenterer ideelt set ved 18-20°.
Åbn glasset hver dag for at frigive det kuldioxidtryk, som fermenteringsprocessen danner. Smag på radiserne efter 3 dage, og stop processen, hvis de er fine i smagen. Ellers kan du lade dem stå 1-2 dage ekstra.
Servér radiserne som snack eller tilbehør til charcuterie.

Tip!

Radiserne fermenterer ideelt set ved 18 til 20°. Er temperaturen varmere end dette, kan det gå stærkere – er den koldere, kan det gå langsommere.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar