Fermenterede tomater med chili
Alt kan fermenteres – også tomater! Spar hverken på chili, koriander eller hvidløg, og glæd dig så til de mest velsmagende tomater om et par dage. De holder 1-2 måneder på køl.

0-30 min.
(0)
17. december 2020 af Mikkel KarstadFoto: Anders Schønnemann
Ingredienser
personer
Fermenterede tomater med chili
- cherrytomater
- 1½ kg
- frisk koriander
- 1 bundter
- løg
- 2
- hvidløg
- 3 fed
- friske røde chilier
- ½
- æblecidereddike
- ½ dl
- salt
- 3 spsk.
Sådan gør du
Fermenterede tomater med chili
Skyl tomater og koriander, og afdryp grundigt. Skær tomater i halve, og hak koriander groft.
Pil løg og hvidløg. Halvér løget, og snit det helt fint. Hak hvidløg.
Skyl chilien, og halvér den. Fjern kernerne, og hak chilien fint.
Bland tomater, koriander, løg, hvidløg og chili med eddike og salt i en stor skål med hænderne i 5-10 minutter. Når løgene er "faldet sammen", er ingredienserne blandet godt nok sammen.
Fordel tomatblandingen i 1-2 store, skoldede syltetøjsglas, tryk godt sammen, og sæt låg på. Lad dem stå på køkkenbordet i 3 dage. Løft låget 1 gang om dagen, så der ikke kommer overtryk.
Efter 3 dage skal de fermenterede tomater på køl. Her kan de holde sig 1-2 måneder.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner