Fermenterede tomater med chili
17. december 2020
af
Mikkel Karstad.
Foto: Anders Schønnemann
Alt kan fermenteres – også tomater! Spar hverken på chili, koriander eller hvidløg, og glæd dig så til de mest velsmagende tomater om et par dage. De holder 1-2 måneder på køl.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl tomater og koriander, og afdryp grundigt. Skær tomater i halve, og hak koriander groft.
Pil løg og hvidløg. Halvér løget, og snit det helt fint. Hak hvidløg.
Skyl chilien, og halvér den. Fjern kernerne, og hak chilien fint.
Bland tomater, koriander, løg, hvidløg og chili med eddike og salt i en stor skål med hænderne i 5-10 minutter. Når løgene er "faldet sammen", er ingredienserne blandet godt nok sammen.
Fordel tomatblandingen i 1-2 store, skoldede syltetøjsglas, tryk godt sammen, og sæt låg på. Lad dem stå på køkkenbordet i 3 dage. Løft låget 1 gang om dagen, så der ikke kommer overtryk.
Efter 3 dage skal de fermenterede tomater på køl. Her kan de holde sig 1-2 måneder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk