Flækærtedeller med letstuvet spidskål
14. februar 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Grønne vegetarfrikadeller af tørrede gule flækærter og almindelige grønne ærter har en perfekt konsistens til at erstatte en almindelig køddunse!
Bemærk
Flækærterne skal stå i blød natten over.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg flækærterne i blød natten over, og kassér derefter vandet. Pil og hak løget fint. Kom flækærter, hakket løg og grøntsagsbouillon i en gryde, og lad det simre under låg, indtil ærterne er møre, ca. 35 minutter. Lad de grønne ærter fra frost koge med de sidste 5 minutter.
Hæld kogevandet fra ærterne, og hæld blandingen over i en foodprocessor. Tilsæt æg, og blend, til massen er helt finthakket. Kom grøntsagsfarsen over i en skål, og rør den sammen med rasp, salt og peber. Lad farsen hvile i 10 minutter.
Varm en pande med olie op, og form grøntsagsfarsen til frikadeller. Steg dellerne i ca. 5 minutter på hver side ved middel varme.
Snit spidskålen fint. Kom spidskål, ærter og madlavningsfløde i en gryde, og bring det i kog. Lad stuvningen simre i 2-3 minutter, så kålen stadig har lidt bid. Smag til med salt og peber.
Skyl ærteskuddene grundigt. Servér grøntsagsdellerne med letstuvet spidskål og ærteskud ved siden af.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk