Fermenteret squash med hvidløg
24. september 2019
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Stine Christiansen
Det er altid lækkert at fylde køleskabet op med syltede grøntsager, og disse fermenterede squash er ingen undtagelse. Brug dem fx som topping på din avocadomad eller som tilbehør til æggekage.
Bemærk
Trækketid: Mindst 5 dage
Ingredienser
Udstyr
2 sylteglas
Sådan gør du
Skyl squash, og skær dem i ½ cm tynde skiver. Pil den yderste skal af hvidløget, og skær det over på tværs.
Pil skalotteløget, og skær det i tynde, aflange både. Skyl ingefær, og skær den i tynde skiver.
Fordel grøntsagerne i rene, skoldede sylteglas, der evt. er skyllet med Atamon.
Drys peberkorn, sesam og salt imellem lagene. Hæld æbleeddike over.
Bring vandet i kog, lad det afkøle, og hæld det over grøntsagerne, så de dækkes helt.
Luk låget på glassene, og stil dem i et mørkt hjørne af køkkenet. Lad dem stå i 5 dage.
Stil dem efter de 4 dage i køleskabet, så fermenteringsprocessen stopper. Herefter kan du begynde at spise fra glasset med fermenterede squash.
Tip!
Det tager tid at fermentere, så påbegynd processen i god tid. På grund af gæringsprocessen kan det være en god idé at åbne låget og lukke luft ud af glassene undervejs.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk