Brunkagehus

Et hjemmebygget brunkagehus er julehygge på højt niveau. Med den her opskrift får du et sødt hus, som du kan bage og pynte, så det passer til lige præcis dig.

Bemærk
Køletid: 24 timer.

Ingredienser

Udstyr

Skabelon til brunkagehus
Kagepapir

Sådan gør du

Hæld brun farin, sirup og smør i en gryde. Tilsæt krydderier, og smelt indholdet ved lav varme. Fjern gryden fra varmen, og lad blandingen køle af.
Hæld mælk i gryden, og rør ingredienserne sammen. Tilsæt mel og natron. Ælt dejen sammen med en grydeske, og lad den køle af. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 24 timer.
Tegn skabeloner til brunkagehuset, og klip dem ud. Tænd ovnen på 175°. Del dejen i mindre stykker, og rul dem ud på et meldrysset bord. Dejen skal være ca. 4 mm tyk.
Placér dejen på bagepapir. Placér skabelonerne på dejen, og skær forsigtigt delene ud. Ælt resterne af dejen sammen på ny, og skær de øvrige dele ud på samme måde. Er der dej tilbage, kan du bage små juletræer, som kan pynte ved huset.
Bag delene i ovnen i 15-20 minutter, og lad dem køle af.
Bland flormelis og æggehvide til glasur. Er glasuren for tyk, kan du tilsætte lidt vand. Kom glasuren i en sprøjtepose, og pynt brunkagehusets dele.
Klip gardiner i kagepapir, og fæstn gardinerne med glasur på indersiden af vinduerne.
Smelt langsomt sukker i en pande, til det er gyldenbrunt og helt opløst. Dyp siderne af huset i det smeltede sukker, og sæt dem sammen. Montér resten af huset på samme måde.
Dekorér evt. samlingerne af huset med ekstra glasur, så sukkerblandingen ikke kan ses.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
30. januar 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar