Svinemørbrad på spyd med spidskålssalat
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Sæt svinemørbrad på spyd, og servér en frisk og sprød spidskålssalat til – så har du et dejligt måltid, hele familien kan lide.
Bemærk
Kødet skal marinere i mindst en halv time.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær de hvide hinder og sener af mørbraderne, og skær mørbraderne i 4-5 cm tykke skiver.
Rør revet ingefær og olie sammen med salt og peber. Sæt kødet på spyd, og læg det i en frysepose. Hæld marinaden over kødet, og luk posen. Vend posen godt rundt, så marinaden fordeler sig.
Lad kødet marinere i mindst ½ time i køleskabet. Steg mørbradspyddene på en varm grill eller pande i 5-6 minutter på hver side.
Pres saften af citronen. Rør fløde med citronsaft, sukker, salt og peber. Lad dressingen stå og tykne en smule. Smag evt. dressingen til med lidt mere sukker.
Læg nødderne i en bradepande, og rist dem i en 200° varm ovn i ca. 7 minutter. Afkøl dem en smule, gnid skallen af, og hak dem groft.
Snit spidskål i fine strimler. Skyl sugarsnaps, og halvér dem. Skyl agurken, skær den igennem på langs, og skrab kernerne ud. Skær herefter agurken i små bjælker. Skyl forsigtigt ærteskuddene.
Bland alle de snittede grøntsager og ærteskud sammen på et fad. Skær æblerne i tynde både. Hak persillen fint.
Læg æblebådene oven på salaten, og dryp lidt citronsaft over, så æblerne ikke bliver brune. Drys persille og hasselnødder ud over.
Dryp dressingen over, og servér mørbradspyddene til salaten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk