Braiseret spidsbryst med kartoffelmos og palmekål

Her er en omgang hyggemad, der smager af god tid og luksus. Så længe du husker at sætte retten over om eftermiddagen, kræver opskriften ikke de store armbevægelser, når aftensmaden skal på bordet.

Braiseret spidsbryst med kartoffelmos og palmekål
31-60 min.

(1)

28. juni 2019 af Emma MartinyFoto: Winnie Methmann

Ingredienser

personer

Braiseret spidsbryst og palmekål

oksespidsbryst
800 g
salt og peber
smør til stegning
2 spsk.
løg
2
hvidløg
4 fed
gulerødder
4
frisk timian
1 bundter
frisk rosmarin
1 bundter
rødvin
5 dl
hønsebouillon
1 liter
palmekål
300 g
smør
50 g
ristede og saltede mandler
½ dl
frisk timian
1 håndfulde

Kartoffelmos

kartofler
1 kg
smør
25 g
piskefløde
½ dl
salt og peber

Sådan gør du

Braiseret spidsbryst og palmekål

Skær spidsbrystet i fire stykker, dup dem tørre med køkkenrulle, og gnub dem ind i salt og peber. Brun kødet godt på alle sider i smør i en tykbundet gryde.
Pil løg og hvidløg. Skær løg i både. Skær gulerødder i grove skiver.
Tag spidsbrystet op af gryden, og læg det til side. Steg løg, hvidløg, gulerødder, timian og rosmarin i gryden, til løgene begynder at tage farve. Læg spidsbrystet tilbage i gryden. Hæld rødvin og bouillon i, så det dækker, og bring gryden i kog. Læg låg på, og lad retten simre i 2-3 timer.
Tag herefter kødet op af gryden, og riv det fra hinanden med to gafler.
Si saucen fra gryden, og kassér grøntsagerne. Bring saucen i kog, og lad den koge ind i ca. 30 minutter, til den begynder at tykne. Imens kan du tilberede kartoffelmosen.

Kartoffelmos

Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Kog dem møre i en gryde med usaltet vand.
Hæld vandet fra kartoflerne. Tilsæt smør og piskefløde, og rør med et piskeris eller en kartoffelmoser, til konsistensen er passende. Smag til med salt og peber, og stil mosen til side.

Braiseret spidsbryst og palmekål, fortsat

Skyl palmekål, og skær de grove bunde af. Skær smør i tern, og rør det i saucen, til den er blank. Rør palmekål og det trevlede kød i gryden, og varm retten igennem, til palmekålen akkurat falder sammen.
Servér retten med kartoffelmos, og pynt med hakkede ristede og saltede mandler og frisk timian.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'