Braiseret spidsbryst med kartoffelmos og palmekål
28. juni 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Her er en omgang hyggemad, der smager af god tid og luksus. Så længe du husker at sætte retten over om eftermiddagen, kræver opskriften ikke de store armbevægelser, når aftensmaden skal på bordet.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær spidsbrystet i fire stykker, dup dem tørre med køkkenrulle, og gnub dem ind i salt og peber. Brun kødet godt på alle sider i smør i en tykbundet gryde.
Pil løg og hvidløg. Skær løg i både. Skær gulerødder i grove skiver.
Tag spidsbrystet op af gryden, og læg det til side. Steg løg, hvidløg, gulerødder, timian og rosmarin i gryden, til løgene begynder at tage farve. Læg spidsbrystet tilbage i gryden. Hæld rødvin og bouillon i, så det dækker, og bring gryden i kog. Læg låg på, og lad retten simre i 2-3 timer.
Tag herefter kødet op af gryden, og riv det fra hinanden med to gafler.
Si saucen fra gryden, og kassér grøntsagerne. Bring saucen i kog, og lad den koge ind i ca. 30 minutter, til den begynder at tykne. Imens kan du tilberede kartoffelmosen.
Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Kog dem møre i en gryde med usaltet vand.
Hæld vandet fra kartoflerne. Tilsæt smør og piskefløde, og rør med et piskeris eller en kartoffelmoser, til konsistensen er passende. Smag til med salt og peber, og stil mosen til side.
Skyl palmekål, og skær de grove bunde af. Skær smør i tern, og rør det i saucen, til den er blank. Rør palmekål og det trevlede kød i gryden, og varm retten igennem, til palmekålen akkurat falder sammen.
Servér retten med kartoffelmos, og pynt med hakkede ristede og saltede mandler og frisk timian.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk