Braiseret spidsbryst med kartoffelmos og palmekål
Her er en omgang hyggemad, der smager af god tid og luksus. Så længe du husker at sætte retten over om eftermiddagen, kræver opskriften ikke de store armbevægelser, når aftensmaden skal på bordet.

31-60 min.
(1)
28. juni 2019 af Emma MartinyFoto: Winnie Methmann
Ingredienser
personer
Braiseret spidsbryst og palmekål
- oksespidsbryst
- 800 g
- salt og peber
- smør til stegning
- 2 spsk.
- løg
- 2
- hvidløg
- 4 fed
- gulerødder
- 4
- frisk timian
- 1 bundter
- frisk rosmarin
- 1 bundter
- rødvin
- 5 dl
- hønsebouillon
- 1 liter
- palmekål
- 300 g
- smør
- 50 g
- ristede og saltede mandler
- ½ dl
- frisk timian
- 1 håndfulde
Kartoffelmos
- kartofler
- 1 kg
- smør
- 25 g
- piskefløde
- ½ dl
- salt og peber
Sådan gør du
Braiseret spidsbryst og palmekål
Skær spidsbrystet i fire stykker, dup dem tørre med køkkenrulle, og gnub dem ind i salt og peber. Brun kødet godt på alle sider i smør i en tykbundet gryde.
Pil løg og hvidløg. Skær løg i både. Skær gulerødder i grove skiver.
Tag spidsbrystet op af gryden, og læg det til side. Steg løg, hvidløg, gulerødder, timian og rosmarin i gryden, til løgene begynder at tage farve. Læg spidsbrystet tilbage i gryden. Hæld rødvin og bouillon i, så det dækker, og bring gryden i kog. Læg låg på, og lad retten simre i 2-3 timer.
Tag herefter kødet op af gryden, og riv det fra hinanden med to gafler.
Si saucen fra gryden, og kassér grøntsagerne. Bring saucen i kog, og lad den koge ind i ca. 30 minutter, til den begynder at tykne. Imens kan du tilberede kartoffelmosen.
Kartoffelmos
Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Kog dem møre i en gryde med usaltet vand.
Hæld vandet fra kartoflerne. Tilsæt smør og piskefløde, og rør med et piskeris eller en kartoffelmoser, til konsistensen er passende. Smag til med salt og peber, og stil mosen til side.
Braiseret spidsbryst og palmekål, fortsat
Skyl palmekål, og skær de grove bunde af. Skær smør i tern, og rør det i saucen, til den er blank. Rør palmekål og det trevlede kød i gryden, og varm retten igennem, til palmekålen akkurat falder sammen.
Servér retten med kartoffelmos, og pynt med hakkede ristede og saltede mandler og frisk timian.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner