Bagt blomkål med palmekål
10. april 2019
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Du kan sagtens servere den smørbløde blomkål med den nærmest karamelliserede skorpe som tilbehør til kød eller fisk, men den fungerer også godt som selvstændigt måltid.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Fjern de yderste grønne blade fra blomkålen.
Smelt smørret i en pande, og steg blomkålen med stokken opad, til det har fået lidt farve.
Læg blomkålen i et ovnfast fad, vend det, så stegesiden ligger opad, og bag det i ovnen i 20 minutter. Hæld jævnligt lidt af smørret fra panden over med en ske.
Stil ovnen på grillfunktion, og giv blomkålen 10 minutter mere, så det får farve.
Pil løgene, og hak dem fint sammen med timian. Steg løg, timian og kapers i resten af smørret på panden i 3-4 minutter.
Riv citronskal over, og smag til med citronsaft. Nip palmekålen, og steg den med på panden, til den falder let sammen.
Anret blomkålen oven på palmekålen, og servér retten med en lille salat.
Tip!
Palmekål kaldes også sortkål, og har fine krøllede blade i blågrønne farver. Den smager som en krydsning mellem grønkål og hvidkål, og beholder sit bid, når du tilbereder den.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk