Torsk i palmekål med dildsauce
28. februar 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Pak torsken ind i varme omslag. Store, flotte kålblade er perfekte til det formål. Servér fisken med dildsauce og kartofler.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Del fisken i lige store stykker, og krydr godt med salt og peber.
Bring en stor gryde med letsaltet vand i kog. Skyl og rib kålblade. Læg dem i det kogende vand i ½ minut.
Pak fiskestykkerne ind i kålblade, og læg dem i et ovnfast fad.
Damp fiskepakkerne i ovnen i ca. 15 minutter, afhængigt af tykkelsen.
Skræl kartoflerne, og kog dem møre i en gryde med letsaltet vand i ca. 15 minutter.
Pil og hak løg fint, og damp det i hvidvin i en gryde. Tilsæt bouillon, og kog væsken ind til den halve mængde.
Hæld fløde i, og lad saucen simre svagt i gryden, til den er jævn og ensartet.
Hak dild, og smag saucen til med dild, salt og peber. Servér torskepakkerne med kogte kartofler og dildsauce.
Tip!
Palmekål er en grønkålstype, der stammer fra Toscana. Den er en rigtig vinterspise, da den helst skal have frost, før smagen bliver rigtig god.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk