Baked beans
8. januar 2021
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Bagte bønner med en sjat whisky er ægte cowboymad, der både kan spises omkring bålet og til morgenmad sammen med røræg og ristet rugbrød.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løg og hvidløg, og skær dem i tynde skiver. Steg løg, hvidløg og bacon gyldne og klare i en gryde. Tilsæt whisky, og lad det koge ind. Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, farin, laurbærblade, bouillon, paprika og Worchestershiresauce, og lad det simre i 15 minutter.
Afdryp bønnerne, hæld dem i gryden, og lad det hele simre i yderligere 30 minutter. Smag til med salt og peber og en smule eddike.
Servér baked beans direkte fra gryden, evt. med en grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk