Baked Alaska

2. september 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

En baked Alaska er indbagt is i en lækker marengs. Det kræver lidt snilde at få marengsen bagt tilpas i ovnen, uden at isen smelter, men sørg bare for, at isen er lukket godt inde, så marengsen isolerer.

Ingredienser

Sådan gør du

Kom vand og sukker i en gryde. Kog lagen ind til en tyk sirup, og lad det boble op.
Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukkerlagen i en tynd stråle, til marengsmassen er fast og skinnende.
Tænd for ovnens grill. Tag isen ud af fryseren. Skær 2 lagkagebunde ud, så de passer til isens facon.
Kom isen imellem bundene, og sæt dem på et stykke bagepapir.
Dæk isen med marengsmassen, og grill den i ovnen, til marengsen er sprød og gylden. Sørg for, at isen er lukket helt inde af marengsen. Servér straks.

Tip!

Brug evt. en creme brulé-gasbrænder i stedet for ovnen, når marengsen skal bages.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar