Baked Alaska
2. september 2019
af
Julie Hey.
Foto: Betina Hastoft
En baked Alaska er indbagt is i en lækker marengs. Det kræver lidt snilde at få marengsen bagt tilpas i ovnen, uden at isen smelter, men sørg bare for, at isen er lukket godt inde, så marengsen isolerer.
Ingredienser
Sådan gør du
Kom vand og sukker i en gryde. Kog lagen ind til en tyk sirup, og lad det boble op.
Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukkerlagen i en tynd stråle, til marengsmassen er fast og skinnende.
Tænd for ovnens grill. Tag isen ud af fryseren. Skær 2 lagkagebunde ud, så de passer til isens facon.
Kom isen imellem bundene, og sæt dem på et stykke bagepapir.
Dæk isen med marengsmassen, og grill den i ovnen, til marengsen er sprød og gylden. Sørg for, at isen er lukket helt inde af marengsen. Servér straks.
Tip!
Brug evt. en creme brulé-gasbrænder i stedet for ovnen, når marengsen skal bages.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk