Små Baked Alaska med hindbærsorbet
9. maj 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Lene Samsø
De portionsanrettede Baked Alaska er nemme at forberede, og du kan sagtens lave dem i forvejen og have dem liggende i fryseren, til du får gæster.
Bemærk
Frysetid: Mindst 90 minutter.
Ingredienser
Udstyr
1 sprøjtepose med en lille, rund tylle
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175° varmluft. Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommer og vand luftige i en skål med en elpisker.
Skær vaniljestangen over på langs, og skrab kornene ud med en skarp kniv. Vend vaniljekorn og sukker i æggeblommerne. Pisk æggehviderne lyse og luftige i en anden skål med en elpisker, og vend dem forsigtigt i æggeblommerne.
Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen, sigt det i dejen, og vend det hele forsigtigt sammen. Smør dejen ud i en firkant på en bageplade med bagepapir. Størrelsen skal ca. være 28 x 28 cm.
Bag kagebunden i ovnen i 5-7 minutter. Lad den afkøle let, og udstik 6 cirkler med en diameter på 10 cm, evt. med et glas. Lad bundene køle helt inden brug.
Lav 6 kugler sorbet, og læg dem på de afkølede bunde. Frys dem i mindst 30 minutter.
Pisk æggehviderne stive i en skål med en elpisker, og pisk sukkeret i lidt ad gangen, til konsistensen er sej. Vend til sidst flormelis i. Fyld marengsen i en sprøjtepose, og sprøjt de små marengstoppe helt tæt oven på iskuglen. Lad dem hvile på frost i mindst 1 time.
Tag de frosne isdesserter ud 5-10 minutter inden servering, og brænd marengstoppene let med en creme brulée-brænder. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk