Tostadas med refried beans
3. marts 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Anne Marie Jo
Tostadas med bønner er superlækkert. Her er bønnerne lavet fra bunden. Der er brugt klart mindre fedt, end du måske ville få i Mexico. Men det smager dejligt!
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl bønnerne. Læg bønnerne i koldt vand, der dækker. Kog op under låg og sluk, når bønnerne er i kog. Lad dem trække under låg i en time. Dræn vandet fra bønnerne, og skyl dem igen i koldt vand.
Pil løget, og skær det i kvarte. Kom løg, en hel chili og bønner i en gryde, og top med koldt vand, der dækker. Lad bønnerne koge helt møre under låg i 1,5-2 timer. De skal hele tiden være dækket af vand, så spæd til undervejs. Dræn vandet fra bønnerne, men gem det. Tag chilien fra.
Smelt smørret på en stor, varm pande. Kom bønnerne på sammen med de udkogte løg, og steg det hele stille og roligt i smør i 2-4 minutter.
Mos bønnerne groft med f.eks. en gaffel. Spæd til med kogevand, så du får en god, snasket bønnemos. Smag gavmildt til med salt.
Steg tortillas sprøde i olie på en varm pande. Lad dem afdryppe på en bagerist, og krydr dem med salt.
Skær tomaterne i tern, og snit salaten. Skær radiserne i skiver. Riv osten groft. Skyl limefrugten, og skær den i både.
Anret de varme tostadas med bønner, revet ost, salat, tomater, radiser og cremefraiche. Top dem med grofthakket koriander, og servér straks med limebåde og chilisauce til.
Tip!
Du kan spare tid ved at bruge kogte bønner på dåse. Steg dem og spæd til med koldt vand. Det er også helt okay!
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk