Amarettokugler med marcipan og chokolade
7. januar 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Columbus Leth
De smukke marcipan-chokoladekugler er smagt til med Amaretto, overtrukket med hvid chokolade og trillet i mandelflager.
Bemærk
Hviletid: 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og rør marcipan i den smeltede chokolade, til konsistensen er jævn.
Smag til med Amaretto, og lad marcipanblandingen hvile på køl i ca. 1 time.
Tag marcipanblandingen ud af køleskabet, og tril den til ca. 20 små kugler. Lad dem hvile i yderligere 1 time.
Hak chokoladen groft, og smelt den i en skål over vandbad. Hæld mandelflagerne ud på en tallerken.
Dyp marcipankuglerne i chokoladen, og rul dem herefter i mandelflagerne.
Lad dem køle helt af, så chokoladen størkner, og opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk