Små napoleonshatte med marcipan og chokolade
22. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Napoleonshatte er en af de helt populære klassiske kager, og vi forstår godt hvorfor! Bag dem selv, og invitér dine gæster på lækre hjemmebagte konditorkager.
Bemærk
Afkøling, dej: ½ time.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland hvedemel og salt sammen i en skål. Skær smørret i tern, og smuldr det i melet med fingrene, så det ligner grov rasp. Tilsæt sukker, og bland det hele grundigt.
Saml dejen hurtigt med æggeblommer. Tilsæt evt. lidt koldt vand, hvis det er nødvendigt for at få dejen til at hænge sammen.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg på køl i ½ time.
Tag dejen ud af køleskabet, og rul den ud på et meldrysset bord i ca. ½ cm’s tykkelse. Stik dejen ud i små cirkler med et glas eller en udstikker på ca. 6 cm i diameter.
Tænd ovnen på 200º. Tril marcipanen til små kugler, så der er én kugle pr. napoleonshat. Læg en kugle på hver dejcirkel.
Tryk dejen op om marcipankuglen med tre fingre, så den ligner en lille hat.
Bag kagerne i ovnen i 6-8 minutter, til de er let gyldne. Afkøl på en bagerist.
Smelt chokoladen over vandbad, og dyp bunden af napoleonshattene i chokoladen. Stil dem på skrå på et stykke bagepapir, til chokoladen er størknet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på Sarah Bernhardt kager
Powered by Froala Editor