Pæretærte med marcipan og chokolade
18. juli 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Bjørn Rasmussen
Pæretærte er en rigtig klassiker. I denne opskrift er der både chokolade og marcipan i dejen og fyldet, og det smager, så englene synger. Servér evt. med lidt cremefraiche eller flødeskum til.
Ingredienser
Sådan gør du
Riv marcipanen. Bland mel, sukker, revet marcipan og kakao sammen, og smuldr smørret i.
Saml dejen med æggeblomme, og lad den hvile i 30 minutter i køleskabet.
Rul dejen ud, så den passer til en tærteform med en diameter på 24-26 cm.
Skræl og halvér pærerne, fjern kernehuset med en ske, og læg pærerne på tærtebunden.
Rør smør, sukker og marcipan blødt. Smelt chokoladen, og rør den i. Pisk æggene i et ad gangen. Hæld blandingen over pærerne.
Bag tærten ved 200° nederst i ovnen i ca. 35 minutter. Servér den lun eller kold, evt. med cremefraiche eller flødeskum til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Verdens bedste pæretærte