Pæretærte med marcipan og chokolade

27. oktober 2020 af .

Foto: Bjørn Rasmussen

Pæretærte er en rigtig klassiker. I denne opskrift er der både chokolade og marcipan i dejen og fyldet, og det smager, så englene synger. Servér evt. med lidt cremefraiche eller flødeskum til.

Ingredienser

Sådan gør du

Riv marcipanen. Bland mel, sukker, revet marcipan og kakao sammen, og smuldr smørret i.
Saml dejen med æggeblomme, og lad den hvile i 30 minutter i køleskabet.
Rul dejen ud, så den passer til en tærteform med en diameter på 24-26 cm.
Skræl og halvér pærerne, fjern kernehuset med en ske, og læg pærerne på tærtebunden.
Rør smør, sukker og marcipan blødt. Smelt chokoladen, og rør den i. Pisk æggene i et ad gangen. Hæld blandingen over pærerne.
Bag tærten ved 200° nederst i ovnen i ca. 35 minutter. Servér den lun eller kold, evt. med cremefraiche eller flødeskum til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar