Pæretærte med marcipan og chokolade
Foto: Bjørn Rasmussen
Pæretærte er en rigtig klassiker. I denne opskrift er der både chokolade og marcipan i dejen og fyldet, og det smager, så englene synger. Servér evt. med lidt cremefraiche eller flødeskum til.
Ingredienser
Sådan gør du
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Sådan laver du den bedste pæretærte
En klassisk pæretærte består af sprød mørdej, remonce og store stykker pære. I denne opskrift er der tilsat marcipan og chokolade, der giver tærten et nøk opad på lækkerhedsskalaen. Ønsker du en helt klassisk pæretærte, kan du læse med herunder.
Klassisk pæretærte
Er du hverken til chokolade eller marcipan, men ønsker en helt klassisk lys tærte, kan du snildt undlade både marcipan og chokolade. Du kan også sagtens holde fast i marcipanen og kun undlade chokoladen – så får du stadig den klassiske lyse farve, men den lækre saøde marcipan-smag.
Du behøver ikke erstatte marcipan og kakaopulver med noget i tærtedejen. Opskriften fungerer fint uden. Det samme gør sig gældende i fyldet. Her er det dog en god idé at fordoble mængden af smør og sukker, hvis du undlader både marcipan og chokolade.