Pæretærte med marcipan og chokolade

18. juli 2021 af .

Foto: Bjørn Rasmussen

Pæretærte er en rigtig klassiker. I denne opskrift er der både chokolade og marcipan i dejen og fyldet, og det smager, så englene synger. Servér evt. med lidt cremefraiche eller flødeskum til.

Ingredienser

Sådan gør du

Riv marcipanen. Bland mel, sukker, revet marcipan og kakao sammen, og smuldr smørret i.
Saml dejen med æggeblomme, og lad den hvile i 30 minutter i køleskabet.
Rul dejen ud, så den passer til en tærteform med en diameter på 24-26 cm.
Skræl og halvér pærerne, fjern kernehuset med en ske, og læg pærerne på tærtebunden.
Rør smør, sukker og marcipan blødt. Smelt chokoladen, og rør den i. Pisk æggene i et ad gangen. Hæld blandingen over pærerne.
Bag tærten ved 200° nederst i ovnen i ca. 35 minutter. Servér den lun eller kold, evt. med cremefraiche eller flødeskum til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du den bedste pæretærte

En klassisk pæretærte består af sprød mørdej, remonce og store stykker pære. I denne opskrift er der tilsat marcipan og chokolade, der giver tærten et nøk opad på lækkerhedsskalaen. Ønsker du en helt klassisk pæretærte, kan du læse med herunder.

Klassisk pæretærte

Er du hverken til chokolade eller marcipan, men ønsker en helt klassisk lys tærte, kan du snildt undlade både marcipan og chokolade. Du kan også sagtens holde fast i marcipanen og kun undlade chokoladen – så får du stadig den klassiske lyse farve, men den lækre saøde marcipan-smag.

Du behøver ikke erstatte marcipan og kakaopulver med noget i tærtedejen. Opskriften fungerer fint uden. Det samme gør sig gældende i fyldet. Her er det dog en god idé at fordoble mængden af smør og sukker, hvis du undlader både marcipan og chokolade.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar