Blåbærmuffins med marcipan og chokolade

Der er gods i de lækre muffins, som er fyldt med marcipan og mælkechokolade. De saftige blåbær giver et friskt modspil til de ellers søde kager.

Ingredienser

Udstyr

en silikoneform med 6 huller (randform eller muffinform)

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Smør hullerne i silikoneformen med smør.
Riv marcipanen groft. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Pisk det bløde smør sammen med sukker, marcipan, vaniljekorn og æg med en elpisker.
Rør hvedemel i med en ske. Hak mælkechokoladen groft. Skyl blåbærrene. Vend chokolade og blåbær i dejen.
Fordel dejen ligeligt i silikoneformen. Bag kagerne i ovnen i 25-30 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Tag formen ud af ovnen, og sæt den på en rist, så kagerne kan køle af. Tag forsigtigt kagerne ud af formen, og anret dem på et fad.
Drys med sigtet flormelis, og pynt med blåbær og evt. blomster.

Tip!

Kagerne holder sig fint og er stadig gode efter et par dage i køleskabet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
30. november 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar