Juleboller med kanel, marcipan og chokolade
30. december 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Søde og fyldige boller, der både kan serveres til morgenmad, brunch eller eftermiddagshyggen.
Bemærk
Hævetid: 2 timer
Ingredienser
Udstyr
1 firkantet bageform, 33 x 23 cm
Sådan gør du
Lun mælken, til den er lillefingervarm, og hæld den i en røreskål. Opløs gæren i mælken.
Riv marcipanen groft, og rør den i mælken sammen med æg, sukker, kanel og kardemomme.
Tilsæt mel og salt, og ælt dejen sammen. Tilsæt det bløde smør, og ælt dejen grundigt i 8-10 minutter, til den er glat og smidig (brug evt. en røremaskine).
Hak chokoladen, og rør den i dejen, til den netop er jævnt fordelt. Dæk skålen med husholdningsfilm og et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1 time.
Læg bagepapir i bageformen. Del dejen i 12 stykker, og form dem til runde boller. Fordel bollerne i formen, dæk den til, og lad bollerne efterhæve i 1 time.
Tænd ovnen på 200°. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med hasselnøddeflager og perlesukker.
Bag bollerne i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl på en bagerist, og servér dem lune og friskbagte, evt. med koldt smør.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk