Snegle med chokolade og marcipan
20. september 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Lars Ranek
Kanelsnegle smager himmelsk, især når de bages i en form, så de forbliver bløde og snaskede. Denne opskrift er med chokolade, marcipan og nødder. En rigtig luksusudgave!
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gæren ud i en stor skål. Lun mælken, og smelt smørret. Rør mælk, smør og gær sammen.
Pisk ægget i, og tilsæt kanel og sukker. Rør hvedemelet i, lidt ad gangen, og ælt det til en glat og smidig dej.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse et lunt sted.
Hak chokoladen, og riv marcipanen. Rør chokolade, marcipan, smør og sukker sammen.
Rul dejen ud, og fordel fyldet på den. Rul den forholdsvis stramt til en pølse på den lange led.
Skær den ud i skiver, og sæt sneglene i en lille bradepande. Lad dem hæve i 20 minutter. Bag dem ved 180° i 20 minutter.
Smelt imens sirup, smør og sukker i en gryde.
Hæld massen over de varme snegle, drys med hakkede nødder, og sæt sneglene tilbage i ovnen i 5 minutter.
Lad dem afkøle til stuetemperatur, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk