Æblegalette med abrikosmarmelade

28. november 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

En galette er en fransk tærte bagt uden form. I stedet er kanterne af dejen foldet ind over fyldet, hvilket giver et flot, rustikt udseende.

Bemærk
Hviletid, tærtedej: 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland hvedemel, sukker og salt i en skål. Skær smørret i små tern, og smuldr det i melblandingen med fingrene, til det ligner brødkrummer. Tilsæt koldt vand, og saml dejen. Pak dejen i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
Pisk smør, sukker og æg sammen i en skål, og rør derefter mandelmel i. Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i både. Vend æblebådene med citronsaft.
Rul tærtedejen ud til en cirkel med en diameter på ca. 28 cm. Læg dejcirklen over på en bageplade med bagepapir.
Tænd ovnen på 180°. Smør mandelcremen ud på bunden, og fordel æblebådene ovenpå i et jævnt lag. Fold kanterne ind over fyldet. Pensl tærten med sammenpisket æg, og drys med lidt sukker.
Bag galetten i ovnen i 35 minutter, til den er gylden og gennembagt. Tag tærten ud, og afkøl den let på en rist.
Smelt abrikosmarmeladen i en lille gryde, og pensl den på den varme galette, så den får en flot, skinnende overflade. Hak pistacienødderne fint, og drys dem på tærten. Servér galetten lun med vaniljeis til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar