Æblegalette med kanelsukker
21. december 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Æbletærten er sprød og sød og bør helt klart nydes, mens den er lun, og med et drys flormelis på.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Rul pizzadejen ud på en bageplade.
Skyl og skær æbler i skiver uden kernehus. Fordel æbleskiverne i et jævnt lag på dejen og med ca. 5 cm's luft fra kanten.
Rør sukker og kanel sammen i en skål, og drys det over æblerne. Dryp med lidt ahornsirup.
Fold kanten af dejen ind over fyldet, og tryk den fast. Pensl evt. med lidt sammenpisket æg eller mælk.
Bag tærten i 25-30 minutter, til den er sprød og gylden på toppen. Servér straks, evt. drysset med lidt flormelis eller med en kugle is eller en skefuld yoghurt til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk