Æblegaletter med kanel-is
27. februar 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Marcipan hører julen til, så hvorfor ikke snige det ind i et par sprøde butterdejsgaletter med æble?
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 210°. Skær butterdejspladerne i 6 stykker, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl dejpladerne med sammenpisket æg.
Del marcipanen i 6 dele. Tril dem til kugler, tryk dem flade, og placér dem midt på dejstykkerne.
Skyl æblerne, og skær dem i både uden kernehus. Læg dem i et mønster som en blomst oven på marcipanen.
Dryp med honning, drys med mandelflager, og bag dem i ovnen i 13-14 minutter, til de er gyldne.
Lad galetterne køke af, og drys evt. med flormelis.
Lad vaniljeisen tø lidt op, og rør den med kanel. Servér den i kugler til æblegaletterne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk