Æblegaletter med kanel-is

27. februar 2020 af .

Foto: Stine Christiansen

Marcipan hører julen til, så hvorfor ikke snige det ind i et par sprøde butterdejsgaletter med æble?

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 210°. Skær butterdejspladerne i 6 stykker, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl dejpladerne med sammenpisket æg.
Del marcipanen i 6 dele. Tril dem til kugler, tryk dem flade, og placér dem midt på dejstykkerne.
Skyl æblerne, og skær dem i både uden kernehus. Læg dem i et mønster som en blomst oven på marcipanen.
Dryp med honning, drys med mandelflager, og bag dem i ovnen i 13-14 minutter, til de er gyldne.
Lad galetterne køke af, og drys evt. med flormelis.
Lad vaniljeisen tø lidt op, og rør den med kanel. Servér den i kugler til æblegaletterne.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar