Tarteletter med kylling, dild og grønne bønner

Tarteletter bringer hyggelige minder frem fra mormors køkken. Ren madnostalgi!

Bemærk: Kogetid: 1 time.

Ingredienser

Udstyr

en fast muffinform med mange huller af metal eller silikone

Sådan gør du

Læg kyllingen i en stor gryde. Skræl knoldselleri, gulerødder til opkog og pastinak, og skær dem i grove stykker. Rens bladsellerien, og skær den i tykke skiver. Pil løgene, og hak dem groft.
Kom alle grøntsagerne i gryden sammen med kyllingen, og tilsæt hele peberkorn og krydderbuket. Hæld kogende grøntsagsbouillon over, læg låg på gryden, og lad kyllingen småkoge i ca. 1 time.
Tag kyllingen op af gryden, og læg den til side. Hæld bouillonen fra gryden gennem en fintmasket si. Hæld den siede bouillon tilbage i gryden, og kog den op med fløde. Jævn stuvningen med majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand.
Tænd ovnen på 200º. Rul butterdejen ud på køkkenbordet. Udstik cirkler på 10 cm i diameter. Smør en muffinform med olie, og beklæd hullerne i formen med butterdejen.
Prik huller i dejen med en gaffel. Klip bagepapir, så de passer med hullerne i formen. Læg bagepapir oven på dejen, og fyld op med rå ris (for at holde butterdejen på plads under bagningen).
Bag tarteletterne i ovnen i 20-25 minutter. Afkøl, og kasser risene. Stil de bagte tarteletter til afkøling på en bagerist.
Pluk kødet af den afkølede kylling, og vend det i den varme stuvning.
Skræl gulerødderne til stuvning, og skær dem i skiver. Skyl og nip bønnerne. Damp gulerødder og bønner i 3-4 minutter i kogende vand. Vend de dampede gulerødder og bønner i stuvningen. Hak dilden, og rør den i retten lige før servering.
Anret kyllingestuvningen i tarteletterne, og pynt evt. med lidt ekstra dild.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft