Grøn suppe med dild og boghvedekerner
13. november 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Ristede boghvedekerner er lækkert drys på både supper og salater. Køb de hele boghvedekerner i velassorterede supermarkeder eller helsekostbutikker.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl og snit forårsløgene fint. Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Skyl broccolien, og skær den i små buketter.
Smelt smørret i en gryde, og steg forårsløg, kartofler og broccoli i 5 minutter. Hæld bouillon i gryden, og bring suppen i kog. Skru ned til middel varme, og lad suppen småkoge i 15 minutter. Tilsæt ærter og spinat, og kog suppen i yderligere 5 minutter, til kartofler og grøntsager er helt møre.
Tag gryden af varmen, tilsæt cremefraiche, og blend suppen jævn og glat med en stavblender. Sæt gryden tilbage over svag varme, og smag den til med citronsaft, salt og peber. Hold suppen varm indtil servering.
Rist boghvedekernerne på panden i lidt olie i et par minutter, til de er sprøde og knasende. Krydr med salt, og hæld dem ud på et stykke bagepapir til afkøling.
Skyl og tør dilden. Anret suppen i skåle, og top med dild og ristede boghvedekerner. Servér med brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk