Lynstegt kylling med grønne bønner og sesam
10. juni 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Den lækre marinade af soja, eddike, honning og lidt chili binder hele retten sammen.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog risene efter anvisningen på emballagen.
Rør soja, sesamolie, eddike, honning og chilisauce sammen i en skål.
Skær kyllingekødet i mundrette tern, og vend dem godt sammen med majsstivelse i en dyb tallerken. Krydr kyllingen med salt og peber.
Skyl bønnerne, og nip enderne af.
Steg kyllingestykkerne i olie i en dyb pande eller wok i 5 minutter, til de er gyldne på alle sider. Skub kyllingen lidt ud til siden af panden, og hæld bønnerne på midten af panden. Steg videre i et par minutter ved høj varme, til bønnerne også er godt stegte.
Hæld marinaden ud over kylling og bønner, og bring det i kog. Vend godt rundt, så det hele bliver dækket af marinaden, og lad det hele småkoge ganske kort.
Anret den kogte ris i bunden af et serveringsfad, og fordel kylling, bønner og marinaden fra bunden af panden oven på. Drys med sesamfrø og plukket koriander, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk