Tarteletter med kylling, asparges og ærter

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Mormor – det er, hvad tarteletter er indbegrebet af. Spis dem året rundt, og variér fyldet, så det passer til årstiden.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Stik et lige antal cirkler (ca. 12 cm i diameter) ud af butterdejen. 1 rulle butterdej giver 8 cirkler. Stik midten ud med en udstikker (ca. 9-10 cm) på halvdelen af cirklerne.
Placér cirklerne med hul oven på cirklerne uden hul, og pensl med sammenpisket æg. Bag butterdejen i ovnen i ca. 12 minutter.
Bring bouillonen i kog. Skru ned, så varmen er lige under kogepunktet.
Læg kyllingefileterne i vandet, og kog dem sagte i 20 minutter. Sørg for, at vandet hele tiden ligger lige under kogepunktet.
Knæk den nederste ende af aspargesene. Skræl de hvide asparges med en tyndskræller. Læg aspargesene ned i gryden de sidste 10 minutter af kyllingefileternes kogetid. Fisk kyllingefileter og asparges op af vandet, og skær begge dele i mundrette stykker.
Smelt smørret i en gryde, og rør melet i. Tilsæt bouillon fra den anden gryde lidt efter lidt, ca. halvdelen. Lad det koge godt igennem, til det har konsistens som en sauce, og tilsæt ærter, dild, asparges og kylling. Smag til med salt og peber.
Varm saucen igennem, og anret den i tarteletskålene. Pynt med dild, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar