Tarteletter med kylling, asparges og ærter
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Mormor – det er, hvad tarteletter er indbegrebet af. Spis dem året rundt, og variér fyldet, så det passer til årstiden.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Stik et lige antal cirkler (ca. 12 cm i diameter) ud af butterdejen. 1 rulle butterdej giver 8 cirkler. Stik midten ud med en udstikker (ca. 9-10 cm) på halvdelen af cirklerne.
Placér cirklerne med hul oven på cirklerne uden hul, og pensl med sammenpisket æg. Bag butterdejen i ovnen i ca. 12 minutter.
Bring bouillonen i kog. Skru ned, så varmen er lige under kogepunktet.
Læg kyllingefileterne i vandet, og kog dem sagte i 20 minutter. Sørg for, at vandet hele tiden ligger lige under kogepunktet.
Knæk den nederste ende af aspargesene. Skræl de hvide asparges med en tyndskræller. Læg aspargesene ned i gryden de sidste 10 minutter af kyllingefileternes kogetid. Fisk kyllingefileter og asparges op af vandet, og skær begge dele i mundrette stykker.
Smelt smørret i en gryde, og rør melet i. Tilsæt bouillon fra den anden gryde lidt efter lidt, ca. halvdelen. Lad det koge godt igennem, til det har konsistens som en sauce, og tilsæt ærter, dild, asparges og kylling. Smag til med salt og peber.
Varm saucen igennem, og anret den i tarteletskålene. Pynt med dild, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Rigtige mormor-tarteletter med kylling!