Syltet torsk med grov mos og bønnesalat

Skøn syltet torsk med en grov kartoffelmos og bønnesalat til – det er nem og lækker aftensmad.

Bemærk: Trækketid, torsk: Mindst 2 timer, gerne natten over.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg torskestykkerne på et fad med skindsiden nedad, og drys dem med sukker og salt. Stil dem køleskabet i mindst 2 timer.
Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Kog dem helt møre i usaltet vand.
Riv citronskallen fint. Skræl og riv gulerødderne fint. Mos kartoflerne med olie, fintrevet citronskal, salt og peber. Vend de revne gulerødder i.
Nip bønnerne, og læg dem i en gryde med spilkogende, saltet vand i 2 minutter. Afkøl dem med iskoldt vand.
Skyl og halvér tomaterne. Halvér avocadoerne; fjern stenen, og løft avocadokødet ud med en teske i små halvkugler. Vend avocado sammen med bønner, ristede mandler og tomater i en skål.
Tænd ovnen på 90°.
Læg den marinerede torsk med skindsiden opad i et ovnfad, dryp med olivenolie, dæk med bagepapir, og bag torsken i ovnen i ca. 20 minutter.
Træk skindet af, og servér torsken med bønnesalat og grov kartoffelmos.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth