Lammekrone og grov mos med ramsløg
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic
Ramsløg smager lidt som hvidløg, og det passer derfor godt til lam. Når du laver kartoffelmosen, kan du bruge en grydeske eller en gammeldags kartoffelmoser. Så får du en dejligt grov mos.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Krydr lammekronen med salt og peber, og brun den i lidt olie på en pande. Læg den i et ovnfast fad, og pak ramsløgsbladene omkring kødet. Steg lammekronen færdig i ovnen ved 200° i 15-20 minutter, så kødet stadig er rosa. Brug gerne et stegetermometer – centrumtemperaturen skal være maks. 60°.
Skræl kartoflerne, skær dem i store tern, og kog dem møre i usaltet vand i ca. 15 minutter. Hæld vandet fra, og lad kartoflerne dampe af uden låg. Hak ramsløg groft. Vend ramsløg og hvidløgsost i gryden med kartofler, krydr med salt og peber, og mos det hele sammen til en grov mos.
Skyl aspargesbroccoli, og kog dem i et par minutter i letsaltet vand. Kog dem endelig ikke for længe – de skal bevare noget bid.
Skær lammekødet i skiver, og servér kødet sammen med kartoffelmos og aspargesbroccoli. Pynt gerne med friske ramsløgsblade og friskkværnet peber.
Tip!
Aspargesbroccoli kan være lidt svære at få fat i, men de kan sagtens erstattes af almindelig broccoli skåret i buketter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk