Citronbagt torsk med kartoffelmos og bønnesalat
3. august 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Torsken får en dejlig smag, når den tilberedes sammen med citron. Bønnesalaten giver et dejligt bid og modspil til den bløde torsk og kartoffelmos. Steg torskefileterne i ovnen – så har du mad i en fart.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i en gryde med letsaltet vand. Hæld vandet fra.
Tilsæt smør og mælk, og rør med et piskeris eller en kartoffelmoser, til kartoffelmosen er ensartet. Smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Skær torsken i mindre stykker, læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og krydr med salt og peber. Pres citronsaft over, og dryp med olie. Bag fisken i ovnen i 8-10 minutter.
Skyl og nip bønnerne. Læg dem i en gryde med kogende vand i 3-4 minutter. Skyl dem straks i koldt vand, så de bevarer den flotte grønne farve.
Pil rødløget, og hak det fint. Skyl og hak persillen.
Vend bønner, rødløg og persille sammen med olie og eddike. Servér fisken med bønnesalat og kartoffelmos.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Verdens bedste kartoffelmos!