Torsk med tapenade og grov mos af ærter og kartofler
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Mør torsk belagt med en smagfuld tapenade af oliven, soltørrede tomater og hvidløg.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær fisken ud i det antal personer, I bliver, og fjern eventuelle ben. Læg fisken på bagepapir på en bageplade. Tænd ovnen på 200°.
Blend oliven, pillet hvidløg, soltørrede tomater (afdryppede) og brød til en grov tapenade i en minihakker. Tilsæt lidt af olien fra de soltørrede tomater, hvis tapenaden er for tør.
Fordel tapenaden oven på fisken. Læg et basilikumblad på hvert stykke fisk, dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber. Bag fisken i ovnen i ca. 15 minutter.
Kog kartoflerne i 20 minutter, til de er møre. Lad ærterne koge med i gryden de sidste 5 minutter af kartoflernes kogetid.
Riv skallen af citronen fint. Hak mynten.
Hæld vandet fra kartofler og ærter, og mos dem til en grov mos sammen med citronskal, hakket mynte og smør. Smag til med salt og peber. Servér den grove mos til fisken.
Tip!
Hvis du får tapenade i overskud, kan du en anden dag smøre det på et stykke ristet brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk